خراسان غربی

تارنمایی پیرامون مهمترین مسائل خراسان غربی به مرکزیت کهن شهر سبزوار

خراسان غربی

تارنمایی پیرامون مهمترین مسائل خراسان غربی به مرکزیت کهن شهر سبزوار

خراسان غربی
دنبال کنندگان ۲ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید
آخرین نظرات

۷ مطلب در مهر ۱۳۹۷ ثبت شده است

۳۰
مهر

ابوالفضل بیهقی یکی از ناریخ نگاران برجسته ایران است که در قرن پنجم هجری در شهر سبزوار دیده به جهان گشود. او را از بزرگترین مشاهیر منطقه خراسان غربی بر می شمارند و چندین سال است که شمار زیادی از ادبا و اهالی فرهنگ و هنر ایران، روز اول آبان را به بزرگداشت ملی او اختصاص داده اند.




۲۹
مهر

میل خسروگرد یکی از زیباترین آثار تاریخی منطقه خراسان غربی دیار سربداران است که قدمت آن به عصر سلوجقیان بر می گردد.


۲۹
مهر

نگاه زیبای شهروند اسفراینی به دیار سربدارن


"بنام خداوند لوح و قلم"


با تورقی در منابع و تاملی درگذشته درخشان و دیرین سبزوار؛ در می یابیم که این شهر مهد وخاستگاه بزرگان، فرهیختگان و اندیشه ورانی بوده که حکایتگر زندگی منحصر به فردمردمان در این دیار فرهنگ دوست و تفکر محور است. سربداران؛ تداعی کننده روحیه دلاوری و استقامت در برابرظلم و توحش، و وجود بزرگانی چون ابوالفضل بیهقی، ابن یمین فریومدی، حاج ملاهادی، حاج ملاحسین واعظ کاشفی، دکتر علی شریعتی، قاسم غنی، سیدافقهی، محمود دولت آبادی و حمید سبزواری و....؛ حکایتگر پویایی وپایابی این اقلیم و سرزمین در همه عرصه ها به ویژه علم و اندیشه و خردورزی است.


سیر تکاملی اندیشه دراین شهر با وجود نبوغ و هوشمندی بزرگان و آحاد مردم که با دیسپلین خاصی زندگی می کرده ومی کنند؛ از شتاب فزاینده برخوردار بوده وهست.مردمانی بسیار حسابگر، نکته سنج ودقیق که بی تفاوتی برایشان محلی از اعراب ندارد.


آنچه شاکله فرهنگ اصیل و دورنمای آن را ترسیم می کند،در این شهر پر رنگ ورونق بوده و روش ومنش مردمانش، مصداق بارز یک زندگی مسالمت آمیزاست. انس با کتاب و قلم و رونق بازار علم ودانش از ویژگیهای درخور ستایش مردم درشهرسبزوار است. 


وجود کتابخانه های غنی، حوزه های علمیه، مراکز علمی ودانشگاهی، وآموزشکده های متعددبا اساتید اهل فن ومتخصص؛ بر امتیازات خاص این شهر افزوده است. اصالت محوری و تکیه بر داشته های ارزشمندخودی در این فضای حاکم علمی و فرهنگی؛ باعث شده تاانفعال و آسیب پذیری در مواجهه با هجمه های گوناگون فرهنگ‌بیگانه، در حداقل ممکن باشد.


امید آنکه نگاههای جامع بین و آمایش محور؛ ظرفیت ها،توانمندیها و قابلیت های این دیار پر افتخارو همیشه سرفراز را دیده و با انتخاب سبزوار به عنوان: "پایتخت کتاب ایران" بر این سابقه درخشان و حال علمی و فرهنگی موجود، مهر تایید بزنند. مرجع: سایت اسرارنامه



۲۹
مهر
اول آبان ماه هر سال به عنوان روز ملی بزرگداشت خواجه ابوالفضل بیهقی پدر نثر فارسی مطرح است. 

ابوالفضل بیهقی نویسنده کتاب گرانسنگ تاریخ بیهقی از بزرگترین مشاهیر ادبی ایران و از نام آوران منطقه خراسان غربی دیار سربداران است. از همین روز در شهر زادگاهش سبزوار همه ساله در اول آبان برنامه هایی با حضور برخی میهمانان برجسته ملی یا شخصیت های خارجی برگزار می شود.

امسال سبزوار در اول آبان ماه میزبان حضور دو رایزن فرهنگی از سفارتخانه های افغانستان و تاجیکستان است.
پوستر همایش بزرگداشت بیهقی در آبان 97 را در ادامه مشاهده می کنید:

پوستر بزرگداشت بیهقی

۲۷
مهر

بزرگترین دانشگاه معتبر دولتی در منطقه خراسان غربی و غرب خراسان رضوی که در شهر سبزوار  دومین قطب دانشگاهی شمال شرق ایران واقع شده است، در سال تحصیلی 98-97 با رشد استقبال داوطلبان ورود به دانشگاه در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری مواجه شده است.

 

وبسایت دانشگاه حکیم سبزواری جزئیات این استقبال دانشجویی از دانشگاه را به شرح زیر منتشر کرده است:

 

افزایش ۱۶درصدی جذب دانشجو در سال تحصیلی۹۸-۹۷ در دانشگاه حکیم سبزواری  

 

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه حکیم سبزوای از رشد ۱۶ درصدی جذب دانشجو دوره کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری نسبت به سال گذشته در این واحد دانشگاهی خبر داد.

 

 دکتر محمدرضا معین فرد در گفتگو با روابط عمومی دانشگاه با اشاره به اینکه در شرایطی که برخی دانشگاه‌های سطح کشور با عدم استقبال دانشجویان مواجه هستند اما خوشبختانه در سال تحصیلی جدید جذب دانشجو در دانشگاه حکیم سبزواری رشد داشته، اظهار کرد: جمع دانشجویان جدیدالورود دانشگاه حکیم سبزواری در سال تحصیلی جدید ۲۲۴۲ دانشجو می باشد که این آمار نسبت به سال گذشته ۱۶درصد رشد را نشان می دهد.

 

وی افزود: بر اساس آمار در سال جدید تحصیلی  به ترتیب در مقطع کارشناسی با جذب ۱۶۰۳ دانشجو رشد ۱۸ درصدی، در مقطع ارشد با جذب ۵۹۶ دانشجو رشد ۱۰ درصدی و درمقطع دکتری با جذب ۴۳ دانشجو رشد ۱۶ درصدی را نسب به سال گذشته در تعداد دانشجویان ورودی سه مقطع دانشگاه شاهد هستیم.

 

  دکتر معین فرد اظهار داشت: همچنین در سال تحصیلی جدید ۳۶ دانشجوی خارجی و اتباع به جمع دانشجویان دانشگاه اضافه شده است.

 

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه حکیم سبزوای در ادامه با تاکید بر این که دانشگاه باید محور اصلی پاسخگویی به نیازهای جامعه باشد، عنوان داشت: برندسازی در حوزه آموزش و پژوهش، تاثیرگذاری در جامعه، همگام بودن با نیازهای جامعه، مهارت افزایی واشتغال پذیری دانشجویان از اولویت های اصلی دانشگاه حکیم سبزواری است.

 

  دکتر معین فرد با اشاره به این که سیاست این دانشگاه در حوزه آموزش حرکت به سمت دانشگاه های نسل سوم و  کارآفرین است، گفت: در راستای این اهداف درصدد ایجاد رشته ها و گرایش هایی هستیم که دارای بازار کار و پتانسیل اشتغال باشند ضمنا همکاری با سازمان فنی و حرفه ای شهرستان در خصوص مهارت افزایی دانشجویان و آمادگی جهت حضور در بازارکار و اثرگذاری بیشتر در جامعه  در دستور کار  مرکزآموزش های آزاد حوزه آموزش دانشگاه حکیم سبزواری قرار دارد.

 

منبع: وبسایت دانشگاه حکیم سبزواری

 

گفتنی است دانشگاه حکیم سبزواری در ردیف 8 دانشگاه برتر شرق ایران قرار دارد که در شهرهای مشهد، زاهدان، بیرجند، سبزوار، بجنورد، زابل، چابهار و تربت حیدریه در استان های خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان پراکنده اند. 

 

دانشگاه حکیم سبزواری در رتبه بندی پژوهشی سایماگو 2018 حایز شرایط بررسی شناخته شد و از چند دانشگاه ملی در مراکز استان های کشور جایگاه بالاتری را به خود اختصاص داد. 


دانشگاه حکیم سبزواری بزرگترین دانشگاه خراسان غربی



رتبه بندی سایماگو


۲۱
مهر

بزرگراه ابریشم یکی از جدیدترین شریان های مهم ارتباطی در منطقه خراسان غربی است که در شمال شهر سبزوار احداث شده است.

این بزرگراه در یکی از مهمترین قسمت های خود با بزرگراه شهدای هسته ای (جاده توحید شهر) تقاطع دارد.

بزرگراه شهدای هسته ای به خاطر برخورداری از فضای سبزی که در سرتاسر اطراف آن کشیده شده است، در حال حاضر یکی از زیباترین بزرگراه های غرب خراسان و از تفرجگاه های مردم سبزوار است. قرار است همین کمربندهای سبز و امکانات تفریحی در اطراف بزرگراه تازه تأسیس ابریشم نیز ایجاد شود.



۱۲
مهر


درگذشت دکتر سید محمد علوی مقدم پژوهشگر و مترجم برجسته و استاد تمام رشته زبان و ادبیات فارسی ایران، در سحرگاه پنجم مهر 97، جامعه علمی و دانشگاهی کشور خصوصا شهرهای مشهد و سبزوار زادگاه این چهره ماندگار ادبیات فارسی را به سوگ و اندوه فرو برد.

 

مرحوم دکتر علوی مقدم از مشاهیر برجسته دانشگاهی و علمی منطقه سبزواربزرگ و خراسان غربی است.