خراسان غربی

تارنمایی پیرامون مهمترین مسائل خراسان غربی به مرکزیت کهن شهر سبزوار

خراسان غربی

تارنمایی پیرامون مهمترین مسائل خراسان غربی به مرکزیت کهن شهر سبزوار

خراسان غربی
دنبال کنندگان ۲ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید
آخرین نظرات

شیوه پخت کمه جوش وگان، غذای محبوب محلی سبزوار

سه شنبه, ۱۳ خرداد ۱۳۹۹، ۱۱:۵۶ ب.ظ

 

پیج اینستاگرامی ایران وگ که با 26هزارنفر دنبال کننده به فعالیت های آموزشی و فرهنگی در خصوص سبک زندگی گیاهخواری می پردازد، در جدیدترین پست خود، دستور پخت کمه جوش وگان، غذای محبوب محلی سبزواری ها را منتشر کرده است.

به گزارش مجله اینترنتی اسرارنامه ایران وگ که توسط حمید دلبری همشهری سبزواری و یکی از کنشگران پر فعالیت و با سابقه کشور در حوزه فعالیت های گیاهخواری اداره می شود، در دستور پخت کمه جوش وگان به جای کمه از کشک یا ماست سویا استفاده کرده است. زیرا کمه یک فرآورده لبنی است و وگن ها، از مصرف هر گونه فرآورده ی حیوانی از جمله گوشت، تخم مرغ ، شیر و لبنیات و حتی کفش و لباس برگرفته از پوست حیوانات خودداری می کنند.

در بخش کامنت های این پست بحث هایی بین بعضی کاربران درباره تفاوت کمه جوش سبزوار با کله جوش که غذای محلی برخی دیگر از نقاط کشور است، به راه افتاده است.

از آنجایی که غذاهای محلی یکی از جلوه های مهم فرهنگ و هویت هر منطقه هستند و کمه جوش از مشهورترین غذاهای محلی سبزوار به عنوان مادرشهر فرهنگی غرب خراسان است، که حتی مردم دیگر شهرها و نواحی استان و کشور نیز از آن استقبال می کنند، محروم شدن جمعیت وگان سبزواری و غیر سبزواری از این غذای خوشمزه شاید دغدغه ای بود که پیج ایران وگ اکنون به آن پایان داده است.

دستور پخت کمه جوش وگان در پیج اینستاگرامی ایران وگ به شرح زیر آمده است:
مواد لازم:

پیاز
ادویه (نعناع و زردچوبه)
گوجه فرنگی
کشک سویا (یا ماست سویا)
گردو و بادام کوبیده


یک عدد پیاز را نگینی خرد کنید و آن را با روغن (ترجیحا روغن کنجد) سرخ کرده و حین سرخ شدن زردچوبه را به آن اضافه نمایید. در مراحل آخر سرخ شدن پیاز، مقداری پودر نعنا به آن اضافه نمایید. برای هر نفر دو عدد گوجه متوسط خرد کرده و به قابلمه اضافه کنید تا سرخ شود.

در یک کاسه جداگانه به ازاء هر نفر یک قاشق کشک سویا و دو لیوان آب بریزید و مقداری گردو و بادام کوبیده به آن اضافه کرده و خوب هم بزنید.

مخلوط حاصل را به محتویات قابلمه اضافه کرده و حین پختن غذا، چندین مرتبه آن را هم بزنید و مراقب باشید بیشتر از یکی دو دقیقه جوشانده نشود و سپس شعله را خاموش کنید. کمه جوش وگان و خوشمزه آماده خوردن است.

این دستور از غذای محلی سبزوار الگو گرفته است. در غذای محلی از ماده ای لبنی به نام کمه استفاده می شود که ما در این طرز پخت آن را با کشک یا ماست سویا جایگزین کرده ایم.

آدرس پیج اینستاگرامی ایران وگ : iranveg.ir@

 

 

 

 

 

 

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی